top of page

Psychosociale therapie

Je zit vast in je denken, voelen en doen. Of je verliest ergens veel energie aan. De balans is zoek of je loopt rond met frustraties. Er kunnen allerlei redenen zijn om gebruik te maken van psychosociale therapie, van grote problemen tot kleine problematiek, een paar goede gesprekken kunnen je helpen om je leven weer wat gemakkelijker te maken. Zelfs één gesprek kan soms voldoende zijn om voor verlichting en inzicht te zorgen.

De stap naar hulp

Afbeelding Logo.png

Er zijn van die momenten in het leven waarop je vast zit en je je afvraagt waar de uitgang zit van je probleemsituatie. Je blijft nadenken over je probleem of je probleem komt steeds terug. Een vervelend gevoel, onrust of verdriet. Je ziet op tegen de berg die steeds groter wordt in plaats van kleiner. De stap naar hulp voor je denken, voelen en doen is een stap die we niet zo gemakkelijk maken. We zijn het gewend om het alleen te doen. Toch hoeft je het niet alleen te doen.

Gedachten, gevoelens en gedrag kunnen je bezig blijven houden. Waar komt dit vandaan? Waardoor heb ik daar zoveel last van? Hoe kom ik er vanaf? Hoe kan ik ermee omgaan? Vragen waarvoor je terecht kunt bij psychosociale therapie.

Foggy Mountains

Het verkennen van de situatie, je denken, voelen en doen.

Afbeelding Logo.png

We komen op de wereld met eigenschappen die vanuit onze biologische ouders en voorouders komen. Meteen vanaf dat we geboren zijn leren we van het leven. Van onze ouders/opvoeders, familie, leerkrachten, vrienden, bekenden, media, een stortvloed aan ervaringen en informatie. We maken vanalles mee, ervaren allerlei invloeden (bewust en onbewust) en we maken verschillende keuzes wat allemaal invloed heeft op onze psyche en waar we staan in het leven. We zien onszelf door onze eigen bril, we weten echter niet hoe anderen ons bekijken. We zoeken naar een balans tussen ons zelf en de ander(en). Wat wil ik versus wat wil de ander of willen anderen van mij. Wat denk, voel en doe ik en is dat oké? We zijn geen machine, we zijn mensen. Vanuit het menszijn zijn we allemaal gelijkwaardig. Bij psychosociale therapie kijken we vanuit het menszijn.

2018-12-26 Wandelen Anja en Piet in Affe

Inzicht in mogelijkheden

Afbeelding Logo.png

Soms zitten we zo vast dat we er zelfs moeilijk door kunnen slapen of allerlei andere klachten van krijgen. Onze spreekwoorden zitten vol met het verband tussen lichaam en geest. Bijvoorbeeld ‘dit probleem ligt zwaar op mijn maag’, ‘het zit me hoog’, ‘een zware last drukt op mijn schouders.’ Als we ons niet goed voelen door ons denken, voelen en doen en door situaties waar we in belanden, hebben we soms hulp nodig om hieruit te komen.

Bij psychosociale therapie volgt er geen beoordeling, geen diagnose. We gaan  samen jouw probleemsituatie helder maken en ontdekken wat er precies aan de hand is. Vooral samen, want niemand kent jou namelijk beter dan jijzelf! Psychosociale therapie helpt je met begrip en inzicht in jouw denken, voelen en doen en het verkennen van jouw mogelijkheden. Dit kan helpen om jouw situatie te verbeteren en positiever in het leven te staan.

2012-03-06 Kaap & Boulders beach (100).J
bottom of page