top of page

Werkwijze Psychosociale Therapie

EERSTE GESPREK

Het eerste gesprek gaat om het verkennen van de probleemsituatie. Samen brengen we in kaart wat er speelt, wat je denkt, voelt en doet. Jouw ervaring en situatie staan centraal. Wat heeft invloed en waar wil je naartoe. Soms zorgt een helder inzicht in je probleemsituatie voor een nieuwe visie en helpt dit je genoeg om weer verder te kunnen. Vaak is er een vervolgafspraak, of meerdere, nodig voor voldoende ondersteuning. Indien ik niet de juiste kennis en kunde in huis heb om jou te begeleiden op je pad, dan kan het zijn dat ik je doorverwijs naar iemand anders, maar het is jouw eigen besluit of je daar iets mee wil doen.

VERVOLGAFSPRAKEN

Je beslist zelf altijd of je een vervolgafspraak maakt. Via methodes en technieken verkennen we de probleemsituatie verder en brengen we mogelijkheden in kaart. Dit ligt van tevoren niet vast, omdat elk persoon uniek is en de methodes en technieken op jouw situatie en persoon zijn afgestemd. We zoeken samen naar wat belangrijk is voor jou en hoe je dat kunt verwezenlijken binnen jouw mogelijkheden.

Het aantal gesprekken ligt niet vast en is voor iedereen weer verschillend. De keuze ligt bij jou.

Met mijn kennis en kunde en jouw levenservaring kunnen we samen een weg zoeken uit jouw probleemsituatie naar een betere balans.

OUTDOOR THERAPIE

Indien gewenst en mits het weer redelijk is, is het mogelijk om al wandelend therapiesessies te volgen. Dit kan in de natuur, een bos of park.

Het tempo wordt aangepast aan wat jij prettig vindt en al zittend op een bankje is ook geen probleem.

De praktijklocatie kan het startpunt van de wandeling zijn, maar een wandeling op een andere locatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Neem contact op voor meer informatie. 

IMG_7876.JPG
Vennetje Kom.jpeg
METHODES EN TECHNIEKEN

​Toegepaste methodes en technieken o.a.:

  • Cognitieve Gedragstherapie

  • Oplossingsgerichte Therapie

  • Transactionele Analyse

  • Neurolinguïstisch Programmeren

  • Systeemtherapie

  • Hechting

bottom of page